Prograf Rok Mlakar s.p., Tratna pri Grobelnem 1e, 3231 Grobelno
PODJETJE NI ZAVEZANEC ZA PLAČILO DDV.
DAVČNA ŠTEVILKA: 53692829
PODJETJE VPISANO V REGISTER AJPES (izpostava Celje) dne 11.10.2014
MATIČNA ŠTEVILKA 6703950000

SPLOŠNE INFORMACIJE

Naročene izdelke dostavljamo samo kupcem na področju Slovenije. Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletne aplikacije in ostale informacije v spletni trgovini so na voljo le v slovenskem jeziku. Za kakršnekoli informacije lahko pokličete na telefon 041 403 679 ali pišete na elektronski naslov info@pasjetablice.si

NAROČANJE

Na spletni strani pasjetablice.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in njihove fotografije.
Kupec lahko odda naročilo s pomočjo nakupovalne košarice ali prek elektronskega sporočila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena, ko ponudnik prejme naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru ne dobavljivosti izdelka ponudnik obvesti kupca v najkrajšem možnem času.

POSTOPEK ODDAJE NAROČILA

Na spletni strani www.pasjetablice.si lahko uporabnik s klikom izbere možnost “Dodaj v košarico”. Stran vas preusmeri v košarico, kjer se vidijo dodani izdelki. Na vrhu košarice lahko uporabnik izbere bodisi vrnitev na ponudbo trgovine s klikom na gumb ”Nadaljuj z nakupovanjem” bodisi nadaljuje s plačilnim postopkom s klikom na gumb “Nadaljuj na blagajno”.

V primeru, da je uporabnik imetnik kupona oz. promocijske kode podjetja, jo lahko uporabi in navede v ustreznem polju v košarici.

Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, lahko s klikom na ikono košarice (zgornji desni kot na začetni strani) dostopi do dodanih izdelkov ter s klikom na gumb “X” odstrani izbrani izdelek.

Po kliku “Nadaljuj na blagajno” se preusmeri uporabnika na obrazec s podatki kupca oziroma naročnika.

Za izvršitev naročila mora uporabnik pravilno izpolniti vsa polja, ki so označena z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, telefon, država, naslov, mesto in poštna številka)

S klikom na kvadratek “dostavi na drug naslov”, lahko uporabnik napiše na kateri naslov želi pošiljko prejeti. Pred zaključkom naročila si lahko uporabnik oz. kupec še enkrat pogleda naročilo. Na koncu pa izbere še način plačila po predračunu (UPN nalog) ali plačilo ob povzetju.

Uporabnik naročilo potrdi s klikom na gumb “Kupite sedaj”, s tem pa se zaveže, da se strinja s pogoji poslovanja ter uporabo in hrambo osebnih podatkov za namene spletne trgovine www.pasjetablic.si. V primeru, da je naročilo uspešno oddano, sistem izpiše številko naročila.

Po uspešni oddaji naročila uporabnik prejme na svoj e-poštni naslov potrdilo o prejetju in potrditvi naročila.

 

CENE
Cene so podane v evrih. DDV ni vključen v ceno, saj nismo zavezanci za ddv. Ponudnik pošiljki – odpremi naročenega blaga – priloži račun.

POGODBA IN NAROČILO Z OBVEZNOSTJO PLAČILA

Cena izdelka in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. O vseh podatkih o vašem naročilu boste obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate na info@pasjetablice.si
Kupoprodajna pogodba je sklenjena med kupcem in ponudnikom, ko ponudnik prejme naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila.
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu ob nakupu izdelka zagotovil sledeče informacije:

  • identiteto podjetja,
  • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
  • informacije o dobavi in dobavljivost izdelkov,
  • jasno označene cene.

Kupoprodajna pogodba je shranjena pri podjetju in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov:
Prograf Rok Mlakar s.p.
Tratna pri Grobelnem 1e
3231 Grobelno

VRAČILO IZDELKA

V primeru, da kot kupec iz kateregakoli razloga odstopite od kupoprodajne pogodbe oziroma nakupa, nas skladno z veljavno zakonodajo Zakona o varstvu potrošnikov v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko predložite na obrazcu in ga izpolnjenega pošljete na naslov Prograf Rok Mlakar s.p., Tratna pri Grobelnem 1e, 3231 Grobelno ali z nedvoumno izjavo, ki jo lahko pošljete po e-pošti na info@pasjetablice.si. 14-dnevni rok začne teči z dnem, ko ste prejeli blago.
Če ste blago že prejeli in odstopite od pogodbe, ga vrnite ali izročite ponudniku nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Kupec v primeru tovrstnega odstopa od nakupa odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja. Pri vračilu izdelkov, skladno z določbami omenjenega zakona, nima kupec nobenih dodatnih stroškov razen stroška neposrednega vračila blaga.
Pred odločitvijo, da bo kupec odstopil od nakupa, sme opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja izdelka. Izdelka kupec ne sme še naprej uporabljati do odstopa od nakupa. Vsakršno »preizkušanje« in drugo rabo, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, kar pomeni, da kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Prejeti izdelki se morajo vrniti nepoškodovani in v nespremenjeni količini, razen, če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.
Blago mora kupec vrniti skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in računom. V primeru vračila blaga vam bomo kupnino vrnili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.
Kupcu se vrne le vplačani znesek.
Pri kupoprodajnih pogodbah lahko ponudnik zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če ponudnik ponudi možnost, da sam prevzame vrnjeno blago.
Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Kupec ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja ponudnik.

Naslov za vračilo izdelka:
Prograf Rok Mlakar s.p.
Tratna pri Grobelnem 1e
3231 Grobelno

DOSTAVA

Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije:

  • Za vsa naročila v znesku do vključno  20,00 € je strošek poštnine 2,00 €
  • za naročila višja od 20,00 € je poštnina brezplačna

Za sledenje pošiljki uporabljamo storitev – sledenje.posta.si tako, da bo kupec ustrezno obveščen o času dostave. Obračunani stroški pošiljanja in plačila po povzetju bodo vključeni že v samem računu, zato ni potrebno nikakršno plačilo dostavljavcu.

REKLAMACIJE

Kupec ima pravico, da izdelek reklamira. To lahko stori, če izdelek nima lastnosti, ki jih je ponudnik obljubil, če je prejel napačen izdelek, napačno barvo, količino ali velikost ali če izdelek kakorkoli odstopa od naročila. Reklamacije sprejemamo v roku 8 dni od prejema naročenega blaga, zato kupce prosimo, naj prejeto blago takoj pregledajo in preštejejo.

STVARNA NAPAKA

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.
Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.
Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
–       odpravi napako na blagu ali
–       vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
–       blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
–       vrne plačani znesek.
Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena tega zakona.
Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne trgovine je:
Prograf Rok Mlakar s.p.

Tratna pri Grobelnem 1e
3231 Grobelno
Prograf Rok Mlakar s.p. se zavezuje, da bo ščitil zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno trgovino www.pasjetablice.si

PRIVOLITEV
Z uporabo spletne trgovine kupec soglaša z načini uporabe podatkov, ki so opisani v izjavi o zbiranju osebnih podatkov.

IZJAVA O ZBIRANJU OSEBNIH PODATKOV

Z nakupovanjem v spletni trgovini kupec dovoljuje, da Prograf Rok Mlakar s.p. kot upravljalec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani kupca in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov.
Ponudnik se zavezuje, da bo vaše osebne podatke in ostale podatke, zbrane ob oddaji naročila, varoval v skladu z zakonodajo, ščitil pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam ter jih bo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo.
Za uporabnika spletne trgovine se šteje tudi tisti, ki spletnega naročila ni zaključil (izpolnil je prvi korak nakupovanja in se strinjal s Pogoji poslovanja spletne trgovine www.pasjetablice.si).
Ponudnik zbira podatke z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev.
Kadarkoli lahko zahtevate: popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas ter izvoz (pravica do prenosljivosti) in vpogled do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Prav tako vam pripadajo pravica do omejitve obdelave, pravica do obveščanja v zvezi s popravkom, izbrisom ali omejitvijo obdelave in pravica do ugovora. Svoje pravice lahko uveljavite s posredovanjem zahteve na naslov info@pasjetablice.si

PRITOŽBE IN SPORI

Podjetje Prograf Rok Mlakar s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.  Prograf Rok Mlakar s.p.  se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.
V primeru težav se kupec s ponudnikom Prograf Rok Mlakar s.p. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 041 403 679 ali po elektronski pošti na info@pasjetablice.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@pasjetablice.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prograf Rok Mlakar s.p. si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Podjetje Prograf Rok Mlakar s.p. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Podjetje Prograf Rok Mlakar s.p. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).  Platforma je na voljo potrošnikom na tej elektronski povezavi
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22.

ODGOVORNOST
Stran pasjetablice.si ne odgovarja za kakršen koli napad psa. Samo pasja tablica ne zadostuje v primeru napada nevarnega psa. Več preberite v Zakonu o zaščiti živali.